griep-plusWe hebben maar een rare kwakkelwinter dit jaar: nauwelijks vorst of kou en veel wind en regen. Ideale omstandigheden voor virussen en ziektekiemen om te overleven. Veel snotterende en hoestende mensen daarom dit jaar! En: ook veel kans op griep.

Is het dan zo erg om griep te krijgen? Voor de meeste mensen is het alleen maar lastig: je bent een poosje uit de roulatie en je voelt je behoorlijk ziek. Voor anderen, die niet zo’n hoge weerstand hebben of die al ziek zijn, kan griep wel vervelende gevolgen hebben. Al met al genoeg redenen voor mij om jou wat handige tips te geven om griep te helpen voorkomen!!

Hier komen mijn 15 tips!

 1. Eet elke dag flink veel verse groene groenten: minstens 3 opscheplepels = 300 gram.
 2. Neem elke dag minimaal 2 stuks fruit.
 3. Neem een paar keer per week een groente-fruit smoothie.
 4. Naast fruit en groente is een extra boost van vitamine C & D belangrijk zodra en zolang de R in de maand is. Beiden zijn weerstand verhogend.groene groente-plus
 5. Zorg voor ritme, regelmaat en reinheid. Klinkt ouderwets, maar is o zo belangrijk!
 6. Zorg voor voldoende nachtrust.
 7. Zorg voor een goede balans tussen in- en ontspanning op alle fronten.
 8. Geniet van mooie, waardevolle momenten en sta stil bij deze momenten. Ook dát is voeding.
 9. Maak dagelijks een wandeling, frisse lucht doet wonderen. Laat de auto eens staan: fiets of loop als het mogelijk is.
 10. Start een homeopathische behandeling: hiermee krik je je weerstand ongelooflijk op. Ook als je al griepklachten hebt, kun je bij een homeopaat terecht om sneller weer beter te worden.
 11. Inspiratie is heel belangrijk. Probeer de dingen te doen waar je blij van wordt. Dat is voeding voor je geest en je immuunsysteem!
 12. Vermijd stress. Verlaag je tempo en probeer te relativeren. Stress maakt dat je immuunsysteem minder goed werkt.
 13. Zoek ontspanning. Door ontspanning komen er immuun-versterkende stoffen vrij.
 14. Borstel je huid, bijvoorbeeld na het douchen. Door een goede doorbloeding worden afvalstoffen eerder afgevoerd. Daar vaart je lichaam wel bij. water drinken-plus-groen
 15. Drink veel water! Minstens 8 glazen naast je andere drinken. Water is de motor achter allerlei processen in je lichaam. Water helpt om gezond te blijven.


Wat doe jij aan preventie tegen griep?
Ik ben heel benieuwd naar jouw tips!
Vul ze hieronder in in het commentaarveld en wie weet help je zo andere lezers nog aan een leuke, waardevolle manier om griep te voorkomen!

Als je je commentaar invult stuur ik je als kadootje informatie over een huismiddel wat je naast bovenstaande tips kunt aanschaffen en waar je veel plezier van zult hebben!

Op jouw gezondheid!

Harmke