Menstruatieklachten

Menstruatieklachten

Ken je dat misschien ook? Zodra de menstruatie eraan zit te komen: nergens zin meer in hebben. Lichamelijk een zwaar gevoel, en niemand in de buurt want je bent nu even niet de allerliefste.. Of juist in de put zitten, overal tegenaan hikken, en om het minste of geringste in tranen uitbarsten. Of allebei!

Voor veel vrouwen is de menstruatie een dieptepunt in de maand. Bij hen is de hormoonhuishouding dan flink van slag. Idealiter is de menstruatie voor de vrouw een tijd van reiniging, zowel fysiek als geestelijk. Waarbij je je wat meer richt op jezelf en jezelf de tijd en rust geeft om dit proces te beleven. Idealiter gaat de menstruatie ook niet gepaard met pijn.

Helaas horen we tegenwoordig maar al te vaak dat al bij jonge meisjes in de puberteit er flinke klachten zijn: een dag -of soms meer- niet naar school kunnen vanwege de buik- of hoofdpijn. Heftig bloedverlies of juist het maar moeilijk op gang komen van het vloeien of dat het lang duurt voor er enige regelmaat in de cyclus komt. Het gebruiken van “de pil” lijkt dan vaak een voor de hand liggende oplossing, maar de effecten op langere termijn zijn niet zo gunstig: denk maar aan de verhoogde kans op borstkanker. Maar ook volwassen vrouwen kunnen jarenlang tobben met menstruatieklachten.

Met klassieke homeopathie is het heel goed mogelijk om de menstruatiecyclus op een prettige manier in het gareel te krijgen. De enorme schommelingen in je humeur verdwijnen (ook fijn voor je huisgenoten!) en je lijf zal er ook blij mee zijn.

Klassieke homeopathie is een doeltreffende geneeswijze gebaseerd op natuurwetten. Je kunt bij mij terecht voor een vakkundige begeleiding op weg naar balans.