Vruchtbaarheid en kinderwens

Vruchtbaarheid en kinderwens

Het krijgen van kinderen lijkt vanzelfsprekend. Het past binnen de ontwikkeling van de mensheid, waarin voortplanting zo oud is als de mensheid zelf. De wens is vaak diep in de mens verankerd en op een gegeven ogenblik ontstaat de behoefte als “vanzelf”. Maar als de gewenste zwangerschap uitblijft gaan we ons na een bepaalde periode toch zorgen maken. Er kan sprake blijken te zijn van een verminderde vruchtbaarheid bij een van de partners.

Mogelijke oorzaken bij de vrouw kunnen zijn: Leeftijd, onregelmatige cyclus, langdurig pilgebruik, fysieke problemen van eileider of baarmoeder, leefstijl, soa’s, stress/emoties, familiaire belasting. En bij de man is te denken aan: afwijking van de zaadkwaliteit, problemen met de zaadlozing, ziekte (complicatie van bof/soa’s), leefstijl en ook weer stress/emoties. Echter, als er werkelijk sprake is van 100% onvruchtbaarheid bij de vrouw en/of de man kan homeopathie helaas ook niets meer voor je betekenen.

In alle andere situaties kan homeopathie wel heel veel doen! In een consult zullen we alle mogelijke vruchtbaarheidbelemmerende factoren “in kaart” brengen. Je ziektegeschiedenis, je biografie, welke geneesmiddelen je gebruikt hebt. Heb je een soa opgelopen, heb je de pil gebruikt en hoelang, hoe waren je menstruaties etc.etc. Vaak blijkt een hormonale verstoring de eicelrijping te belemmeren, of problemen te veroorzaken bij de eisprong of innesteling van het vruchtje of een vroege miskraam te veroorzaken. Door het voorschrijven van de juiste homeopathische middelen kan de hormoonhuishouding weer in balans komen.

Onvruchtbaarheid leent zich, vanwege de complexiteit, niet voor zelfmedicatie. Voel je daarom welkom in mijn praktijk voor deskundige begeleiding, een luisterend oor en een doelgerichte behandeling met homeopathie.