De zomervakantie staat weer voor de deur.  Voor de meeste mensen een periode van lekker genieten, ontspannen, beetje afkicken van de drukte en wat energie opdoen. Hoe je je vakantie ook viert, met veel of weinig activiteit, ver weg of dichtbij, in je eentje of met gezelschap: het is vaak heel anders dan je gewone leven.

Neem al de aanloop er naartoe. Ik vind zelf het inpakken vaak niet zo leuk. Mijn hoofd zit vol met gedachtes: of ik alles wel heb ingepakt, of de reis wel goed zal verlopen.  Bij sommige mensen vergalt dat echt het plezier van de vakantie. Denk dan ook eens aan homeopathie: die stress van tevoren, daar kan je eenvoudig wat ondersteuning bij krijgen, zodat het wat makkelijker gaat.

Niet alleen je geest, maar ook je lichaam moet soms aan vakantie wennen. Helemaal niets mis mee.  Soms ben je juist de eerste dagen wat meer moe, geïrriteerd of hebt wat hoofdpijn.  Toch is dat niet prettig. Het helpt natuurlijk om niet meteen uit je werk de volgende dag al een lange reis te maken en met stress te vertrekken. Rust liever thuis al wat uit en geef je lichaam al wat tijd om te wennen aan de vakantie-stand.

Bij grote stress kan homeopathie ook weer van veel nut zijn.

En weet je van jezelf, dat je eerste vakantiedagen nooit zo optimaal zijn: misschien toch handig om daar een ondersteunend homeopathisch middel voor mee te nemen? …

De meeste homeopathische consulten gaan over zaken die een langere periode bestrijken: chronische klachten. De dingen die ik hierboven opnoemde, zijn acute maar daarom niet minder lastige probleempjes. Een vraag aan de homeopaat daarover heeft meestal geen volledig consult nodig: laat je daarom niet weerhouden om eens na te vragen of voor jouw vakantieperikelen een mooie homeopathische oplossing is!

En: heb jij nog tips voor de lezers van deze column: handige oplossingen bij bovenstaande zaken, dingen die perse niet mogen ontbreken in je koffer, etc. Schrijf het hieronder op in het commentaarveld! Ik ben benieuwd!

Ik wens jou en je dierbaren een heel fijne zomertijd toe, een prettige vakantie en veel ontspanning!

Op je gezondheid, Harmke