Praktische info

Praktische Informatie

De praktijk is op maandag gesloten.

De praktijk is centraal gelegen in Gouda, vlakbij het station, en daardoor goed bereikbaar. Mocht u met de auto willen komen, er is voldoende parkeergelegenheid rondom het pand. U ziet een bord ´Betaald parkeren´, maar dat kunt u negeren: rijd rustig het terrein op. Ik betaal de parkeerkosten. Daarvoor is het nodig dat ik uw kentekennummer ontvang. Dat kan van tevoren, maar ook aan het begin van uw bezoek.

Praktijk Harmke Kroeze Homeopathie
Bleulandweg 274
2803 HL Gouda

Routebeschrijving naar Harmke Kroeze Homeopathie

Mijn praktijk is gevestigd op de 7e verdieping (lift aanwezig). De flat ligt vlak bij het Groene Hart ziekenhuis, locatie Bleuland.

Met de auto:

(u kunt de aanwijzingen: “ziekenhuis” volgen.) Vanaf de A12: afslag Gouda, 1e stoplichten rechtsaf richting Gouda. Daarna bij de 2e stoplichten linksaf (richting station, Burgemeester Jamessingel). 2e stoplichten links: Dreef.
De scherpe bocht naar rechts volgen, meteen na de bushalte aan uw linkerhand de oprit nemen naar de flat. U kunt gratis parkeren, negeer de borden met betaald parkeren. Zie de tekst hierboven.

Komt u vanaf het centrum, dan is de flat de 2e vanaf het ziekenhuis, dus in het verlengde van de weg langs het ziekenhuis.

Met het openbaar vervoer:

De praktijk ligt op loopafstand van station Gouda. Neem de uitgang: “Bloemendaalzijde”. Steek de straat rechtover, over het bruggetje, dan meteen links het wandelpad op en daarna tussen de flats doorsteken. Houd links aan langs het verzorgingstehuis. Op de T-splitsing linksaf. (aan uw rechterkant ziet u het Bleulandziekenhuis liggen). De praktijk is in de 2e flat vanaf het ziekenhuis. Het is in totaal ca. 8-10 minuten lopen vanaf het station.

Er stoppen 2 bussen vlak bij de flat: bus 177 en 186. Halte: Bleulandweg. Daarna ca. 30 meter teruglopen en de oprit naar de flat op. Maar het is waarschijnlijk sneller om meteen vanaf het station te lopen.

Tarieven en vergoeding voor homeopathie

Het tarief voor het eerste consult bedraagt € 130, een vervolgconsult kost € 110.

In het begin van de behandeling is een vervolgconsult meestal na 5 weken gepland, later wordt dat één keer in de 10 weken. Medicijnen zijn in principe bij de consulten inbegrepen. Een enkele keer moet een medicijn apart besteld worden. De kosten hiervoor liggen meestal rond de € 20.

Bij sommige klachten volstaan 1 of 2 consulten. Bij de meeste chronische klachten is een langer traject nodig. Als u een wat langer traject bij mij gaat doen, kunt u rekenen op 4-5 consulten per jaar.

Vergoed vanuit de aanvullende verzekering

Als u aanvullend verzekerd bent, worden mijn consulten en eventuele extra medicijnen in de regel geheel of gedeeltelijk vergoed. Het ligt aan uw verzekeringsvorm of u een bedrag per dag of een maximum per jaar uitgekeerd krijgt. Meer informatie kunt u hierover krijgen bij uw zorgverzekeraar.

Belangrijk is het daarbij te noemen, dat ik lid ben de beroepsvereniging NVKH (Ned. Vereniging van Klassieke Homeopaten). Dit gegeven heeft uw zorgverzekeraar nodig om te zien of en hoeveel er uitgekeerd gaat worden.

Beroepsvereniging NVKH

Ik ben lid van de NVKH (Ned. Vereniging van Klassieke Homeopaten). Het feit dat ik hier lid van ben garandeert voor u een aantal zaken:

  • Dat ik een opleiding heb gevolgd en aangesloten ben.
  • Dat ik mij regelmatig naschool.
  • Dat ik in diverse werkgroepen met collega’s mijn kennis up to date houd.
  • Dat mijn praktijk voldoet aan de daarvoor gestelde eisen, zowel qua ruimte als bedrijfsvoering.
  • Dat voor u de vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar gewaarborgd is.

Daarnaast ben ik ingeschreven bij klachtenexpertisecentrum Quasir en bij de Geschilleninstantie Zorggeschil, een gespecialiseerde geschilleninstantie voor alle zorgaanbieders en cliënten. Conform de wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
Heeft u een klacht? Klik hier voor informatie hoe u het beste kunt handelen.

 
 

Handige links:

Vereniging Homeopathie:
www.vereniginghomeopathie.nl

Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten NVKH:
Ned. Vereniging van Klassieke Homeopaten.