Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa

Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa

Colitis ulcerosa is een ontstekingsziekte van het slijmvlies van de dikke darm, die gepaard gaat met zweervorming. Het verloop van de klachten en de ontwikkeling van de ziekte kan per persoon heel erg verschillen. Er zijn mensen met heel weinig klachten en anderen hebben regelmatig heftige pijnklachten, krampen en diarree. In beide gevallen schrijdt de ziekte voort en geneest niet uit zichzelf. De homeopatische geneeskunst heeft in de behandeling van Colitis ulcerosa haar sporen verdiend. Er zijn zeer goede resultaten te behalen. Het zelfde geldt voor de ziekte van Crohn.

Zoals er allerlei factoren mee kunnen spelen bij het ontstaan van de ziekte, zo ontstaat herstel ook niet door een eenmalige behandeling met homeopathische geneesmiddelen. Als u met deze klacht naar de homeopaat gaat, gaat u dan ook een traject in waarbij op de verschillende oorzaken van ontstaan wordt voorgeschreven, gedurende een langere periode.

In de behandeling wordt rekening gehouden met uw erfelijke belasting, uw aanleg, uw leefomstandigheden, en ook met de reguliere geneesmiddelen die u al gebruikt. We starten altijd met het aanpakken van de meest acute klachten, zodat u al snel bijv. minder pijn heeft. Daarna werken we aan een gestadig herstel van uw gezondheid.

Zoals gezegd: er zijn heel goede resultaten te behalen met klassieke homeopathie, omdat deze geneeswijze mogelijkheden biedt om op de verschillende oorzaken van het ontstaan van de ziekte in te spelen. Vanaf het begin van de behandeling behoort een duidelijke verbetering van de klachten tot de mogelijkheden. Het ontstekingsproces en de pijnklachten zullen afnemen. Verdere schade zal hierdoor beperkt blijven.