Allergieën

Allergieën

Overgevoeligheid is een klacht die steeds meer voorkomt. We leven in een hectische wereld en krijgen dagelijks een bombardement aan prikkels op ons afgevuurd. Het is voor de meeste mensen heel “gewoon”, dat ze veel geluid en veel snelle beelden verwerken. Ons tempo is in tien jaar enorm opgeschroefd. En om mee te kunnen gaan in dit tempo omringen we ons met apparaten die vaak via straling werken. Onze huizen en onze werkplekken zijn vol met deze straling. Ook dat vinden we ondertussen heel “gewoon”.

Ons eten is bijna standaard aangevuld met kleur- en smaakstoffen. Die belasten ons lichaam. Dat vinden we “gewoon”: het is makkelijk, al het eten uit pakjes, een beetje van jezelf, een beetje uit een pakje. Verder nemen veel mensen bij pijn of ziekte chemische middelen in, die hun lever en nieren flink belasten. Ons lichaam heeft een geweldig vermogen om zichzelf steeds maar weer te herstellen van al deze externe prikkels. Zo geweldig, dat we ook dat “gewoon” zijn gaan vinden.

Maar soms lukt het niet meer om al deze prikkels op te vangen. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een overprikkeld immuunsysteem en raken allergisch voor bepaalde stoffen. Bijv. voor pollen en krijgen zo hooikoorts. Stress is zo gewoon dat we ons bijna niet meer kunnen ontspannen, burn-out zijn hoort bij de klachten van tegenwoordig. Ook krijg ik in mijn praktijk mensen die klachten hebben van de straling die ze dagelijks oplopen.

Klassieke homeopathie kan in al deze gevallen heel veel betekenen: door het eigen immuunsysteem te ondersteunen, door de reinigende organen te vitaliseren. Maar ook door jezelf als persoon weerbaarder te maken tegen de druk die de maatschappij je oplegt.

Heeft u last van een allergie of overgevoeligheid, voelt u de druk van de maatschappij als een last op de schouders, bent u aldoor maar zo moe of wilt u “gewoon” een grote schoonmaak van uw lijf? U bent van harte welkom in mijn praktijk.

Je kan voor 1001 dingen allergisch zijn… kijk in onderstaand filmpje wat homeopathie voor u kan doen!