Colitis ulcerosa is een ontstekingsziekte van het slijmvlies van de dikke darm, die gepaard gaat met zweervorming. Het verloop van de klachten en de ontwikkeling van de ziekte kan per persoon heel erg  verschillen. Er zijn mensen met heel weinig klachten en anderen hebben regelmatig heftige pijnklachten, krampen en diarree. De homeopathie heeft in de behandeling van Colitis ulcerosa haar sporen verdiend: er zijn zeer goede resultaten te behalen!

Zoals er allerlei factoren mee kunnen spelen bij het ontstaan van de ziekte, zo ontstaat herstel ook niet door een eenmalig bezoek aan de homeopaat. Meestal volgt een traject waarbij op de verschillende oorzaken van het ontstaan wordt voorgeschreven, gedurende een langere periode.

In de behandeling wordt rekening gehouden met uw aanleg, uw leefomstandigheden, en ook met de reguliere geneesmiddelen die u al gebruikt.

De behandeling start altijd met het aanpakken van de meest acute klachten, zodat u al snel bijv. minder pijn heeft. Daarna werken we aan een gestaag herstel van uw gezondheid.

Vanaf het begin van de behandeling behoort een duidelijke verbetering van de klachten tot de mogelijkheden. Het onstekingsproces en de pijnklachten kunnen afnemen, waardoor verdere schade beperkt blijft.

U bent van harte welkom in mijn praktijk voor homeopathie.