Overgangsklachten

Overgangsklachten

Komt het volgende je bekend voor?

Help! Ik sta weer in brand!
“Ik ben een gelukkige vrouw. Over drie maanden word ik 50. Ik heb een prettig leven: mijn kinderen hebben hun plekje in de maatschappij gevonden en mijn man en ik hebben weer veel meer tijd voor elkaar gekregen. Mijn werk geeft me ook veel voldoening. Kortom, ik zit lekker in mijn vel. Dat wil zeggen, tot voor kort: Nu heb ik soms het gevoel dat ik niet helemaal meer de controle over mijn lijf heb. Mijn hormonen zijn helemaal de weg kwijt. Mijn menstruatie is van slag, en waar ik het meest last van heb, zijn die enorme opvliegers. Uit het niets staat mijn hoofd in brand, en loopt het water in straaltjes over mijn ruggengraat naar beneden. Ik voel me hier erg onzeker over. “

In mijn praktijk voor klassieke homeopathie krijg ik veel vrouwen op consult met dergelijke klachten: vrouwen in de overgang. Het woord zegt het al: je gaat over van de ene fase in de andere. Een heel normale periode in het leven van een vrouw. Maar als er extreme hormonale symptomen zijn zoals de opvliegers hierboven, dan heeft het lichaam wat hulp nodig om zijn evenwicht te hervinden.

Je hoeft echt niet te wachten tot het een keer vanzelf overgaat. De klassieke homeopathie kan op een doeltreffende, prettige manier hormonale veranderingen in rustiger vaarwater brengen.

Daarvoor bestaan prachtige homeopathische middelen die snel voor een betere balans zorgen in het hormonale systeem. Een klassiek homeopaat brengt helder in kaart waar de oorzaak van de onbalans ligt: dat is per vrouw heel verschillend. Er is dus niet “een middeltje voor de overgang” dat bij iedere vrouw past. Ga daarom voor deskundige begeleiding naar een klassiek homeopaat.