Referenties

Opvliegers, en verminderde afweer

Een jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Harmke met heftige overgangsklachten. Ik had veel opvliegers, had het altijd warm en sliep heel erg slecht.

Ik was herstellende van een gecompliceerde dubbele longontsteking. Ik heb een aangeboren (zeldzame) afwijking aan mijn immuunsysteem waardoor ik vaak infecties heb en regelmatig antibiotica moet gebruiken.

Het heeft best even tijd gekost voordat de opvliegers beduidend minder werden maar dat is in ieder geval heel erg goed gelukt! Ik heb nu nog nauwelijks opvliegers meer en voel me heel veel fitter. Ook slaap ik enorm veel beter.

Mijn afweerstoornis is niet te genezen, maar ik heb nog maar één keer een luchtweginfectie gehad  sinds ik bij Harmke kom en die verliep veel minder  heftig dan bij mij gebruikelijk is. Ik heb zelfs van Harmke een homeopathische  ‘puf’ gekregen en die werkt fantastisch.

Harmke is een heel betrokken en empatische vrouw. Ze neemt alle tijd voor je en als het even niet helemaal lukt is de behandeling in een mum van tijd bijgesteld. Ook is het zo heerlijk dat zij je als een geheel, als een compleet mens ziet en niet als alleen maar die ene kwaal. Ik ben ontzettend blij dat ik vorig  jaar de stap heb gezet om contact met haar op te nemen.

Ik kan iedereen een behandeling door Harmke van harte aanraden ! 

vrouw (1961)

Psoriasis, vermoeidheid, faalangst en heimwee….

Ik heb sinds mijn 8ste psoriasis, hiervoor loop ik bij de dermatoloog. Ik kreeg verschillende zalven en shampoos voorgeschreven en daarnaast moest ik lichttherapie volgen.

Vroeger heb ik al meerdere malen homeopathie bij Harmke gevolgd. Hier kwam ik onder andere voor mijn moeheid en heimwee. Afgelopen jaar was ik weer erg vermoeid, waarna ik had besloten om opnieuw naar Harmke te gaan. Zij heeft mij hiervoor verschillende middelen meegegeven. Tevens heeft ze me in de tijd geholpen met mijn faalangst voor het auto praktijk examen. In deze tijd had ik ook weer lichttherapie. Dat is voor de psoriasis. Harmke heeft mij met haar middelen geholpen ook geholen bij de psoriasis! Hierdoor hoefde ik i.p.v. 2x 12 weken, maar één sessie van 12 weken te volgen. Het gaat nu heel goed met mijn huid!!

Ik heb het als een erg prettige manier ervaren om aan deze klachten te werken. Harmke helpt je goed bij alle kleine “probleempjes”, waarbij niks te gek is. Mocht u een van deze dingen herkennen, zou ik zeker proberen om er via Harmke vanaf te komen.

vrouw (1995)

Huidklachten

Vier jaar geleden kwam ik met huidklachten in het gezicht bij Harmke.

De plekken in mijn gezicht zagen vurig rood, lagen als een verdikking op mijn gezicht en jeukten en schilferden.
Nu 4 jaar is  er rust opgetreden in mijn gezicht en heb ik de behandeling van Harmke niet meer nodig.
Mijn lijf kan het weer zelf aan.
De behandeling via de homeopathie was even wennen voor mij.
De reactie van het gezicht was bijzonder. Dat homeopathie deze werking had was mij niet bekend. Na elk consult werd de behandeling bijgesteld, veelal met een positief effect, een enkele keer ook niet. Als het het even niet vooruit ging heb ik soms gehad, is dit het nu…. maar na overleg met Harmke kwam er altijd weer iets goeds op het pad; een ander medicijn of gewoon even stoppen.
Ik heb ook de reacties van mijn eigen lichaam beter leren voelen. Dat was wel prettig.
Harmke heb ik als een prettige therapeut ervaren; ze luisterde goed naar de signalen en kwam met een ‘oplossing’. Er is een open sfeer, wat ik fijn vond. Het kopje thee erbij zorgde voor wat huiselijkheid.
Harmke heeft veel kennis en deelt haar vragen met andere therapeuten om verder te komen met patiënten. Ik heb de behandeling als prettig ervaren en kan Harmke aanbevelen als therapeut.
Vrouw, 53 jaar

 Slapeloosheid

Mijn ervaringen met homeopathie: voor mij is homeopathie een genezingsproces, een zoektocht waarbij de nadruk op samenwerking tussen mij (nauwkeurig mijn klachten beschrijven), en mijn homeopaat (goed kunnen luisteren en kunnen “vertalen”), ligt. Ik heb gemerkt dat homeopathie een zachte, milde geneeswijze is zonder bijwerkingen. En wanneer klachten dan echt verdwenen of beheersbaar werden, dan voelde dat als een wonder. Toch bleef ik mij ervan bewust dat de homeopaat zelf er een hele grote hand in heeft gehad. Met haar rustige en neutrale houding nodigde Harmke mij uit om mijn klachten nog preciezer te omschrijven. Overigens, homeopathie werkt zacht en mild maar soms ook heel snel: bv. na 8 weken van slapeloosheid na 2x een middel te hebben “gebruikt” opeens een onweerstaanbare slaapbehoefte te hebben.
Die snelheid heb ik ook als prettig ervaren, alsof er ballast wegviel, of als een mist die opeens optrok.

Wat heeft homeopathie mij opgeleverd: klachten zijn verdwenen of onder controle en ik voel mij meer in balans. Ik ben zeer enthousiast over homeopathie en houd het ook voor de toekomst in gedachten.

vrouw (1965)

Kramp in voeten en darmklachten

Hallo, ik ben nu 46 jaar en in principe een gezonde hollandse vrouw, maar toch steeds last van die vage klachten. Bij de huisarts kwam ik dan met deze klachten en eigenlijk wist de huisarts ook niet wat ze er mee aan moest. Gaat wel weer een keer over…..

Gelukkig kreeg ik van een vriendin het adres van Harmke Kroeze, klassieke homeopaat, om het eens te gaan proberen. Ik sta altijd wel open om het te proberen en vooral bij klassieke homeopathie is het voor mij: baat het niet dan schaadt het niet.

De eerste keer dat ik bij Harmke kwam, was prettig en veilig. Ze legde mij heel duidelijk uit hoe het in zijn werk gaat en ze heeft een goed luisterend oor.

Mijn klachten waren vooral: last van krampen in mijn voeten in de nacht, waar ik al vanaf mijn 18e last van heb en een bepaalde darmklacht, die zo af en toe kon opzetten na het eten en nogal pijnlijk was. Ze werkt heel snel en met het grote boek erbij, waarin ze kijkt welke middelen erbij passen en maakt de flesjes, die je dan via een schema moet gebruiken voor een aantal weken en daarna ga je weer op consult.

Doordat ik zelf ook bij hou, hoe ik erop reageer, is het fijn voor haar om hierop verder te kunnen zoeken wat meer of minder of een ander middel, dat nodig zou kunnen zijn. Ondertussen ben ik op aanraden van haar ook gestopt met de pil slikken en dan gaat je lichaam toch uiteindelijk positiever voelen zonder deze hormonen.

Niet te geloven maar ik ben nu al een hele tijd krampvrij en slaap dus door ipv steeds wakker ervan te worden. Ook met mijn darmklacht ben ik klachtvrij. Fijn om serieus geholpen te worden op een manier dat je het laat gebeuren en bij mij een groot positief resultaat heeft gegeven.

Ik sta achter klassieke homeopathie omdat de behandelingen op een natuurlijke manier het lichaam prikkelen en daaruit een reactie geven, die totaal geen schade kunnen geven.

Vrouw, 46 jaar

Hooikoorts

Hooikoorts klachten, zo heftig dat ik elk jaar meerdere injecties kreeg tegen de hooikoorts. Mijn moeder adviseerde mij om homeopathie te proberen. Ik weet nog dat ik zei: “Mam, dat gaat mij echt niet helpen.” Toch maar een afspraak gemaakt bij Harmke. En nu volledig van de hooikoorts klachten af. Geen pilletjes, neussprays of injecties meer. Ik ben super blij dat Harmke mij heeft kunnen helpen en ik raad het zeker iedereen aan!

vrouw (1988)

Hooikoorts

Onze zoon had al jaren enorm last van hooikoorts en eczeem. Het was zelfs zo heftig dat het hem in bepaalde periode van het jaar beperkte in het dagelijks leven.  Sporten, in de zomer lekker naar buiten was voor hem niet te doen.

Harmke had ik al eerder ontmoet en ik had het vertrouwen dat zij onze zoon wel zou kunnen helpen om van zijn klachten af te komen.  En dat vertrouwen is helemaal uitgekomen!

Onze zoon is geen prater, maar bij Harmke voelde hij zich helemaal op zijn gemak en ik merkte dat hij meer ging vertellen. Hij vertelde ook dat zijn concentratie op school niet zo goed was.

In het begin van de behandeling vertelde Harmke dat de klachten even wat heftiger konden worden i.v.m. de reactie van zijn lichaam. Dat klopte ook wel, maar later werden de klachten juist veel minder.

Hij kon weer lekker met zijn vrienden naar buiten en lekker sporten, ook op school kon hij zich veel beter concentreren.

Inmiddels gaat het zo goed, dat de behandeling is gestopt. Het lichaam is dusdanig hersteld dat het nu zelf kan vechten tegen de hooikoortsklachten en eczeem.

Wij zijn Harmke ontzettend dankbaar voor alles wat zij voor onze zoon heeft gedaan.

jongen, (1991)

Ziekte van Crohn

Ik lijd al ruim 20 jaar aan de ziekte van Crohn, een chronische darmontstekingsziekte, waar ik zware medicatie voor gebruikte. Ondanks die medicatie voelde ik mij toch vaak moe en had ik nog steeds last van buikpijn.
Een aantal jaar geleden ben ik naar Harmke gegaan in de hoop dat haar behandeling mijn toestand zou verbeteren en sinds ik elke dag trouw haar medicijnen neem gaat het stukken beter. Zelfs zo goed dat ik sinds vorig jaar helemaal gestopt ben met het gebruiken van de reguliere medicatie. Ik heb nu veel meer energie, veel minder buikpijn en er zijn geen ontstekingsactiviteiten meer gemeten in mijn bloed.
Omdat de behandeling van Harmke mij zo goed deed zijn al mijn kinderen ook voor een homeopatische behandeling bij haar langs geweest. Ook zij zijn goed geholpen in hun ontwikkelingsweg en hebben door de hulp van Harmke hobbels overwonnen. Nog steeds vraag ik Harmke nog wel eens om raad bij de problemen van de kinderen. Gelukkig heeft zij dan altijd snel een middel paraat om mee aan de slag te gaan.
Ik ervaar Harmke als een zeer kundige homeopaat maar ook als mens vind ik haar heel prettig en betrokken. Voor ons hele gezin neem ik net zo gemakkelijk contact met Harmke op als met onze huisarts. Hun behandelingen zijn een hele mooie aanvulling op elkaar!
Ik hoop dat Harmke nog heel lang voor ons gezin onze homeopaat zal zijn.

vrouw (1974)

Colitis ulcerosa

Had de zorgaanbieder voldoende tijd en aandacht voor u? 9,0
Was de zorgaanbieder voldoende deskundig? 8,0
Werd u met respect behandeld door uw zorgaanbieder? 10
Vond u de informatie die u kreeg begrijpelijk? 10
Bent u tevreden over het resultaat van de behandeling? 9,0
Bent u tevreden over de samenwerking tussen de zorgaanbieders? Geen antwoord
Hoe waarschijnlijk is het dat u deze zorgaanbieder bij een vriend of collega zult aanraden? 10

Ik heb Colitis Ulcerosa (chronische dikke darm ontsteking) en kreeg daarbij ook nog een vorm van Pfeiffer. Ik was te einde raad omdat er in het ziekenhuis en bij de dokter nogal koel over gedaan werd, het moest weer vanzelf overgaan als ik voldoende rust nam. Het werd erger en ik ben op aanraden van een familie lid naar deze homeopaat gegaan. De afspraak was snel gemaakt, en er werd alle tijd genomen voor het consult. Ik voelde me na dit bezoek veel opgeluchter, het zou allemaal weer goed komen. Ze straalde zoveel positiviteit uit! Ik had eindelijk weer het gevoel dat er echt naar me geluisterd werd. We zijn nu een tijd verder, het gaat al veel, veel beter met me. Ik geloof in de homeopathie, en zelfs als je er sceptisch tegenover zou staan, ik zou zeggen het is echt het proberen waard!

vrouw (1990)

Hevige hoofdpijn al 10 jaar menstruatie

Na de eerste week:

Ik kan je met vreugde zeggen dat er een grote ervaringsverandering is. Durf het bijna niet te geloven….maar ‘t is er echt al een week!

’s Morgens sta ik licht en helder op en overdag overzie ik de dingen en ervaar ik een basisvertrouwen dat het goed komt. Grip. In het contact met anderen voel ik me zowel begrensd als in verbinding. Ben enigszins beduusd dat het zó snel anders met me is. Deze zaken zet ik al jaren elke dag actief om en…deze week is het er gewoon. Ik ervaar ruimte en geaardheid en mijn stemming is echt veel lichter en stabieler deze dagen.

Na de derde week:

Deze week voor de eerste keer menstruatie sinds de behandeling: de reden waarvoor ik bij je kwam.

Ik kan bijna niet geloven dat het waar is en vind het fantastisch: voor de eerste keer sinds tien jaar niet doodziek, geen migraine!!! 1,5 dag een beetje hoofdpijn en moe, maar peanuts vergeleken bij wat ik gewend ben.

Dankjewel Harmke, je bent echt een prof.

vrouw (1970)