Homeopathische middelen

Homeopathische middelen

Er is ondertussen naast het uittesten van de middelen (zie: wat is klassieke homeopathie?) ook al veel onderzoek gedaan naar de werking van homeopathische middelen.

Deze middelen worden gemaakt van allerlei stoffen uit de natuur: plantaardige en dierlijke stoffen, mineralen en soms ook menselijke producten. Het grote verschil met bijv. natuurgeneeskunde is, dat de middelen tijdens het bereiden worden geschud. Zo ontstaan middelen die zeer sterk verdund zijn en heel vaak geschud tijdens de bereiding. En dan blijken giftige, of soms juist heel neutrale stoffen een enorm breed werkend geneesmiddel te worden.

Interessant natuurlijk voor wetenschappers om te testen hoe het nu kan, dat een zo sterk verdunde stof genezing kan oproepen. Al komt het vaak niet zo uitgebreid aan het licht: er zijn al veel onderzoeken die hebben bewezen dat cellen onder invloed van homeopathische middelen veranderingen ondergaan.

In een documentaire van de BRF (Bayerisches Rundfunk) wordt op indringende wijze aangetoond dat en hoe Klassieke Homeopathie werkt. De moeite waard om te bekijken!