Voorblad boekje 1Vorig jaar had ik het al aangekondigd: “Ik ga een boek schrijven!”
En nu is het zover, dat het de wereld in mag.

Even samen terugkijken….. wat was ook al weer de aanleiding?

Ik verdiep me al jaren in simpele dingen die je zelf thuis, dagelijks, kunt doen om zo gezond mogelijk te blijven. En met name om jezelf en je gezin zo goed mogelijk te beschermen tegen het krijgen van kanker. Met de nadruk op: zo goed mogelijk.
Natuurlijk is het heel helder, dat je het krijgen van een complexe ziekte als kanker niet 100% kunt voorkomen. Er zijn zoveel factoren die meespelen en velen daarvan kennen we nog niet eens. Wat wel wetenschappelijk bewezen is, is dat je door een andere leefstijl en voeding de kans op het krijgen van deze ziekte met 40-70% kunt verminderen. Dat is wel de moeite waard dus…
En er zijn veel boeken met wetenschappelijk onderbouwde tips.

Deze tips zijn handig en belangrijk voor iedereen!

En dus gebeurde het heel vaak, dat ik aan het eind van een consult nog een tijd bezig was om mensen te vertellen over het belang van bijv. goede vetten eten, genoeg water drinken, minder suiker en koolhydraten gebruiken, een beetje lummelen af en toe, stress ontladen, een gezond seksleven, etc etc….

Ik maakte daar wel eens wat losse informatiebladen over, maar het bleef toch wat rommelig en arbeidsintensief.

Toen kwam het idee om mijn opgedane kennis in een boek te verzamelen: veel handiger!

Ik heb jullie vorig jaar ook gevraagd welke onderwerpen jullie graag in het boek zouden zien en veel inspirerende reacties gekregen. Dank alsnog!

Aan de slag

Ik ging aan de slag en heb intussen al bijna 20 hoofdstukken geschreven! Af en toe nam ik een aantal dagen helemaal vrij van allerlei andere zaken en trok me terug bij lieve vrienden op de Veluwe. Daar werd ik hartelijk  ontvangen en verzorgd en kon ik dagen achter elkaar schrijven, afgewisseld met een lekkere wandeling in de natuur.

Tijdens het schrijven ontstond het idee om niet één groot boek te maken (van 20 hoofdstukken) maar per onderwerp een kleiner boekje, van 24 pagina’s. Lekker handzaam, de informatie is makkelijk terug te vinden en het schrijven daarvan is voor mij ook nog eens beter in te passen in mijn drukke bestaan als homeopaat.

En nu is deel 1 klaar!!

En de volgende boekjes staan al in de grondverf, dus met enige regelmaat komt er een nieuw deel van de serie uit!

In ieder deel behandel ik één onderwerp wat met preventie te maken heeft. In vlotte taal, met wetenschappelijke onderbouwing vertel ik je wat ik in de literatuur heb ontdekt over het onderwerp en hoe je het in je dagelijks leven kunt inpassen.

De DRIVER-methode©

Ieder boek sluit ik af met de door mij ontworpen DRIVER-methode: een handige manier om alle informatie  nog eens snel terug te lezen. Elke letter van de DRIVER-methode staat voor een begrip:

D= Doen
R= Reden
I = Inpassen in je dagelijks leven
V= Vermijden
E= Extra’s/ Expert worden
R= het Resultaat!

De achterliggende gedachte achter het woord DRIVER is, dat je als DRIVER de weg opgaat (je leven leeft) en dan zelf een bepaalde verantwoordelijkheid hebt om veilig over te komen (gezond te blijven) maar dat je niet alles in de hand hebt (je kunt wel je best doen, maar er is nooit garantie dat je niet ziek wordt). Bovendien is het vaak ook leuk om als DRIVER op pad te gaan, kun je je eigen route bepalen en neem je soms mensen mee… Zo kan je met mijn gezondheidstips ook plezier hebben, je eigen tempo daar in bepalen en wie weet doet je gezin ook mee.

Nieuwsgierig geworden?Boekje 1 - blz 7

Deel 1 gaat over het gebruik van de goede vetten als preventie tegen het krijgen van kanker. Ik licht alvast een tipje van de sluier op: hiernaast zie je één van de eerste bladzijden.

Als je interesse hebt om één of meer exemplaren aan te schaffen, stuur mij dan een email.
De kosten zijn € 5 euro per boekje. Dat is exclusief verzendkosten (€2,20). Dit geldt dus voor de papieren versie.

Ik kan je het boekje ook digitaal toesturen, als PDF-bestand. Dan vervallen de verzendkosten. En je kunt de papieren boekjes natuurlijk ook bij mij afhalen.

Over een poosje is het mogelijk om de boekjes via een klik op de knop te bestellen, daar wordt nog aan gewerkt.

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Je kunt ze achterlaten onderaan dit blog….

Op je gezondheid!

Harmke