Foto column KvG

In onze westerse wereld staan hart- en vaatziekten op de tweede plaats op de lijst van ziekten waaraan de meeste mensen overlijden.

De kracht van homeopathie ligt hier voornamelijk in de preventie. En daar valt heel veel winst te halen! Daarover gaat de column deze keer.

Langdurige stress, drukte, verdriet, boosheid zijn factoren die een rol kunnen spelen in het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Een homeopathische behandeling maakt mensen weerbaarder en bewuster en helpt zo mee een crisissituatie te voorkomen.

Aanleg: wanneer er hart- en vaatziekten in de familie voorkomen en met name bij vader of moeder, word je als kind mogelijk al met deze aanleg of zwakte geboren.

In de klassieke homeopathie werken we met middelen die de kraan van de erfelijke belasting als het ware dichtdraaien.

En tenslotte hebben we dan de allerbelangrijkste middelen: de zgn. constitutiemiddelen. Hart- en vaatziekten horen tot de chronische ziekten en die genezen uit zichzelf niet. Het zelfgenezend vermogen moet geholpen worden. Dat doen we met geneesmiddelen die de constitutie versterken. De balans wordt hersteld en erger wordt voorkomen. Heel belangrijk bij deze groep ziekten!

De oorzaken voor het ontstaan van hart- en vaatziekten zijn complex. Als homeopaat zal ik zorgvuldig uitkiezen op welke van de bovengenoemde facetten we gaan werken. Mijn ruime ervaring (al twintig jaar ben ik nu homeopaat) helpt me hierbij.

Met homeopathie is het mogelijk op een prettige manier in goede gezondheid te blijven. Van harte welkom in mijn praktijk!

Vanaf deze plek wens ik mijn lezers een liefdevol 2016 in goede gezondheid.

Column in Krant van Gouda, donderdag 17 december 2015