Acne vulgaris, ook wel acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Er ontstaan kleine ontstekinkjes in de huid rondom de talgkliertjes. Talgkliertjes maken een stof aan om de huid soepel te houden. In de puberteit worden de talkklieren in het gezicht en op borst en rug groter en dan kunnen de afvoerkanaaltjes van deze klieren verstopt raken. Vaak ontstaat acne in de puberteit en bijna even vaak gaat het na de puberteit ook weer vanzelf over.

Bijna iedereen heeft er in de puberteit wel wat last van, maar de ernst kan enorm verschillen per persoon. 15-20 % van de pubers heeft echt ernstig last van acne. En dat is behoorlijk vervelend: acne is een nogal zichtbare klacht. Ieder mens wil er graag goed uitzien en zeker in de kwetsbare periode van de puberteit kan het veel met je zelfvertrouwen doen als je puistjes hebt. Acne kan ook nog lang na de puberteit aanwezig blijven.

Homeopathie kan uitkomst bieden! Er zijn speciale, natuurlijke middelen die inwerken op de huid en daar het evenwicht weer herstellen. Ik heb al veel mooie resultaten in mijn praktijk gezien. Dus: als je op een natuurlijke manier aan de slag wilt om van je jeugdpuistjes af te komen, ben je van harte welkom in mijn praktijk in Gouda. Meer informatie over homeopathie, over mijzelf en mijn werkwijze vind je op mijn website.