2016-5 Foto column KvGDagelijkse bloeddrukschommelingen zijn normaal. Onderhevig aan emoties, stress, inspanning en ontspanning beweegt de bloeddruk mee. Door de elasticiteit van de bloedvaten kan ons lichaam dit prima opvangen en het is een gezond proces. Maar als je bloeddruk bij voortduring te hoog is, dan betekent dit dat hart en nieren niet goed meer samenwerken.

Homeopathie is een geneeswijze die de levenskracht aanstuurt om altijd weer de gezonde balans te herstellen. Dat geldt ook voor het verlagen van de bloeddruk. Door een homeopathische behandeling is het mogelijk om de samenwerking tussen deze beide organen beter te laten verlopen, zodat de bloeddruk weer kan normaliseren. Homeopathische medicijnen zijn gelukkig natuurlijk, zonder bijwerkingen en veilig in gebruik. De middelen zullen het proces aansturen om het gezonde evenwicht weer te laten ontstaan.

Zijn er in je dagelijks leven omstandigheden die de hoge bloeddruk in stand houden, zoals verdriet, stress, zorgen etc. dan kunnen de homeopathische acute middelen helpen om hier beter bestand tegen te zijn. Ook kan het hebben van een hoge bloeddruk sterk in de familie zitten. Ook hiermee wordt dan rekening gehouden in het voorschrift. Kortom: we hebben in een homeopathische behandeling verschillende invalshoeken en mogelijkheden om je bloeddruk te laten dalen.

Hoge bloeddruk ontstaat vaak geleidelijk. Het laten dalen van de bloeddruk is dan ook een geleidelijk proces. Je werkt hiermee aan een stevige basis voor je gezondheid. Immers: langdurige hoge bloeddruk is risicovol. Als je aan de slag wilt om op een milde en doeltreffende manier je bloeddruk te laten dalen, ben je van harte welkom in mijn praktijk. Met ruim twintig jaar ervaring als homeopaat zie ik vaak mogelijkheden om je te helpen. Neem gerust contact met mij op. Op je gezondheid!