2016-3 Column KvG

Tekst van de column:

Migraine is niet zomaar hoofdpijn. Het is een ontregeling van je hersenstam die zorgt voor hoofdpijn in aanvallen. Vaak is de pijn heftig en gaat gepaard met misselijkheid en grote gevoeligheid voor prikkels zoals geluid en licht. Als je migraine hebt kan je daar wel drie tot vier dagen door gevloerd zijn. In Nederland hebben zo’n 2 tot 2 ½ miljoen volwassenen migraine. En maar liefst 150.000 jongeren. Over de exacte oorzaak weten we nog niet zoveel. Bij vrouwen spelen soms hormonale schommelingen mee.

Zo ook bij Anja (niet haar echte naam) die radeloos bij mij in de praktijk kwam. Een paar dagen voor iedere menstruatie voelde ze de migraine al opkomen. Al vanaf haar puberteit had ze hier last van. Pilgebruik leek te helpen maar was uiteindelijk ook niet afdoende. En ze voelde zich ook niet prettig door de Pil. Ondertussen duurde het al bijna 13 jaar. Een paar dagen per maand was Anja uit de running door de hoofdpijn. Na een uitgebreid gesprek zijn we met de homeopathische behandeling gestart. Anja had middelen gekregen die de hormoonbalans herstellen. “Het was alsof er een mist optrok. Al snel na de start van de behandeling voelde ik me anders, blijer en vrolijker. En de eerste menstruatie gaf nog wel wat hoofdpijn maar al stukken minder. Vanaf de tweede ben ik klachtenvrij. Ik weet bijna niet wat me overkomt.”
Anja gaat nog een poosje door met de homeopathie om de hormoonbalans te stabiliseren.

Ook bij andere oorzaken dan  hormoonverstoring kan homeopathie heel veel verlichting brengen als je migraine hebt. Als je er meer over wilt weten: bel of mail me gerust.