“Als ik weer thuis kom van vakantie, ga ik dit jaar toch echt….”
10 tips om je plannen ook daadwerkelijk uit te gaan voeren!

Ik ben net weer thuis: twee weken vakantie in Nederland aan de kust gehad en het was heerlijk! Lekker kleurtje gekregen van de zon en van hele dagen buiten zijn.SDC13832

Misschien herken je dit? Wat ik vaak doe als ik op vakantie ben en lekker uitrust en op afstand naar mijn leven kijk: dan maak ik ‘na-de-vakantie-plannen’.  Er komen altijd dingen bovendrijven die ik nog wil doen de komende tijd (of juist wil laten!)… en ook zie ik soms dat fijne gewoontes uit het verleden opeens verdwenen zijn…

Jammer toch, dat van al die ‘na-de-vakantieplannen’ vaak zo weinig terechtkomt.

Hieronder heb ik een lijstje voor je met tips om jou te helpen je plannen te verwezenlijken. Er zitten bekende bij, maar wist je bijvoorbeeld dat er in de homeopathie ook middelen zijn die je helpen je plannen uit te voeren??

En dat het drinken van genoeg water je helpt om echt te doen wat je wilt??

Hier komen mijn tips!

En daarna vertel ik je natuurlijk wat mijn goede voornemen is voor na mijn vakantie!   (dat is namelijk tip 10, deel je voornemens 🙂

Tip 1:  Start met maar één voornemen tegelijk.
Zo simpel, maar belangrijk! Zorg dat je je focus houdt.

Tip 2:  Bouw het op in kleine stapjes.
Niets zo frustrerend als wanneer het niet lukt wat je wil. Dan is de neiging om het bijltje er bij neer te gooien groot. Dus: begin met wat haalbaar is en bouw langzaam op.

Tip 3:  Maak er een gewoonte van.
Kies als het mogelijk is een vast tijdstip of herinner jezelf op vaste tijden aan je voornemen.

Tip 4:  Wees niet te streng voor je zelf.
Als je jezelf teveel onder druk zet of afkraakt, werkt dat vaak tegen.

Tip 5:  Vier je successen!
Wees blij met je voornemen en met wat je doet. Vier het feit dat je het doet, of je resultaten. Letterlijk: door jezelf iets te gunnen of door iets te doen waar je heel blij van wordt.

Tip 6:  Neem het passende homeopathische middel.
Er zijn in de homeopathie een paar middelen die heel specifiek werken op daadkracht. Op focus. Wat ook handig is, is dat we met homeopathie ook soms jouw specifieke voornemen kunnen ondersteunen. Stel je voor: je wilt gaan hardlopen, maar je krijgt zo snel spierpijn. Dan kunnen we daar aan werken.

Tip 7: Kijk naar je behoefte achter je voornemen.
Het helpt enorm, als je weet waarom je eigenlijk dit voornemen hebt. Als je wilt afvallen bijvoorbeeld kan je kijken waarom… Doe je het voor je gezondheid, vind je jezelf niet mooi, of belemmert je gewicht je in je dagelijks leven? Allemaal andere behoeftes zitten achter hetzelfde plan, nl. af te vallen. Als je je behoefte helder hebt, houd je veel makkelijker vol.

Tip 8:  Drink minstens 8 glazen water per dag naast je andere drinken.
De reden hiervoor kan je uitgebreid lezen in mijn nieuwste boekje (link naar boekje).
Water is veel belangrijker dan alleen maar vochttoevoer. Je hersenen bijv. functioneren veel beter als je genoeg drinkt: je motivatie en focus nemen enorm toe!

Road to success-plusTip 9:  Houd het resultaat (letterlijk)  voor ogen.
Je hebt wellicht een beeld of idee bij wat je wilt bereiken. Teken dat, of maak een collage of zo. En hang die zichtbaar op of plak hem in je agenda.

Tip 10: Deel je voornemen, spreek het uit, vertel erover!
Als je je voornemen deelt, zet je het in de wereld. Het wordt daardoor veel krachtiger. en anderen kunnen je ondersteunen of nog eens navragen hoe het gaat.

Heb jij een ‘na-de -vakantie-plan?’ Schrijf hieronder in het commentaarveld wat het is en maak zo je plan concreter en sterker!

En wat ga ik zelf doen?

Mijn gewoonte om iedere ochtend lichaams-oefeningen te doen (de Vijf Tibetaanse Riten en wat buik- en beenspieroefeningen) was nogal verwaterd. Dat ga ik nu weer oppakken, maar ik ga ook kijken of de ochtend nog het beste tijdstip daarvoor is…

Heel veel succes met jouw plannen! Ik lees graag wat je gaat doen!!

Op je gezondheid,
Harmke